Maximiliano Dei Molossi d’ Eburon

Maximiliano 15 maandenNAAM: Maximiliano dei Molossi d'Eburon         
ROEPNAAM: Max
GESLACHT: Reu
STAMBOEKNUMMER: NHSB 2955518
FOKKER: Katja Chtuka
GEBOORTEDATUM: 31/05/2013
VADER: Bruce della Porta Dipinta
MOEDER: Kobra dei Molossi d'Eburon
KLEUR: Zwart
SCHOFTHOOGTE: 69 cm
GEWICHT: 57 kg
GEBIT: Lichte ondervoorbijt
HD: HDB
ED: ED VRIJ

FOTO'S
SHOWRESULTATEN
VOOROUDERS
STAMBOOM

BELGISCH JEUGDKAMPIOEN 2014
NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN 2014
CONTINENTAL WINNER 2014
NEDERLANDS KAMPIOEN 2015
CLUBWINNER 2015
BELGISCH KAMPIOEN 2015
BENELUX WINNER BE 2015
LUXEMBURGS KAMPIOEN 2016
INTERNATIONAAL KAMPIOEN 2016

Maximiliano werd in 2013 gefokt door Katja Chtuka van Dei Molossi d’Eburon kennel. Hij werd geboren uit de veelbelovende combinatie van Kobra Dei Molossi d’Eburon en Bruce Della Porta Dipinta. Belgisch kampioen Kobra is een hele mooie teef waar wij al lange tijd ons oog op hadden laten vallen. Bruce, een Italiaans- en de vice wereldkampioen van 2012, vonden wij een bijzonder geschikte keuze in combinatie met Kobra. Zo gebeurde het dat wij bij kennel Dei Molossi D’Eburon onze eerste Cane Corso met stamboom aanschaften.

Maximiliano, die tegenwoordig als “Maxi” door het leven gaat is voor ons een weloverwogen keuze geweest. We hebben lang gezocht en lang gewacht tot we de ideale combinatie van reu en teef vonden waarbij we ook nog eens de eerste nestkeuze voor een reu konden krijgen. We zochten een hond die kon gaan voldoen aan de rasspecifieke eigenschappen van de Cane Corso en die het waard was om op shows te verschijnen. Deze verwachting heeft hij helemaal waar gemaakt en misschien zelfs wel overtroffen.

Op dit moment is Maxi nog lang niet uitgegroeid en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe hij zich verder nog gaat ontwikkelen. Maxi heeft een prachtige bouw, goed gangwerk, een mooie topline, goede hoekingen en een stevige voorborst. In hoofd en type straalt hij maar 1 ding uit… Cane Corso!
Op meerdere shows werd hij dan ook al tot beste reu- of beste van het ras verkozen.

Qua karakter heeft Max zich ontwikkeld tot een enorm stabiele reu. Hij kijkt vaak graag de kat uit de boom. Naar vreemde mensen of honden zal hij dan ook in eerste instantie meestal een afwachtende houding aan nemen. Maximiliano is echter nooit agressief of angstig, hooguit soms een beetje ondeugend. Hij kan goed omgaan met teven en reuen tolereert hij tot op zekere hoogte. Incidenten of ruzies hebben we nog nooit meegemaakt met hem. Hij luistert goed, kan mee met de fiets en wandelt heerlijk met je mee. Hij trekt niet aan de riem. Hij kan goed omgaan met kinderen maar die moeten dan niet al te druk zijn. Dan raakt hij ze beu en draait hij zich om. Al met al is het een hond met karakter maar zonder echt scherpe randjes.

De band die ik met Maxi heb is niet te beschrijven. We zijn meer dan maatjes, meer dan een team, ik voel hem feilloos aan. Op mijn blog zijn verhalen te vinden over Maxi en mij. Over hoe het allemaal begonnen is, over de successen en over de teleurstellingen op de diverse shows. En natuurlijk valt daar in de toekomst ook te lezen hoe het hem verder zal vergaan.

 

Voor meer informatie over Maximiliano en eventuele interesse in dekkingen kunt u contact met ons opnemen.

MAXIMILIANO affiche2b