NINA

DSC06073 

NAAM: Nina

GESLACHT: Teef
STAMBOEKNUMMER: Geen Stamboom
FOKKER: J. Hillt
GEBOORTEDATUM: 13/04/2006
KLEUR: Fromentino met grijs masker

VADER: Simson
MOEDER: Dilayla

FOTO'S

 

 

Moeder: Dilayla (Pingo x Bubba)
Vader: Simson (onbekend)

Nina is een krachtige, atletische teef geboren in april 2006 en op moment van schrijven 7,5 jaar oud.
Haar schofthoogte hebben wij nooit opgemeten maar ze is zeker een 15 cm kleiner dan haar grote broer Woody en zal uitkomen om en nabij de 60 cm. Haar gewicht schomelt rondom de 45 kg.

Nina is (vermoedelijk) geen zuivere Cane Corso en is dan ook niet in het bezit van een staboom. Haar moeder is Campo di Cavallo Dilayla (Pingo x Bubba) en haar vader is Simson.
Simson komt uit Antwerpen, verkocht als kruising Cane Corso x Rottweiler maar eigenlijk weten we dat niet zeker. Foutkleuren komen ook voor binnen de Cane Corso en de black & Tan van Simson kan zo maar een foutkleur Cane Corso zijn geweest. Voor ons maakt dit helemaal niet uit. Hij was een prachtige hond en zeer rastypisch voor de Cane Corso.

Nina is altijd onze puberende pup gebleven, ondanks haar leeftijd van  7,5 jaar. We hebben het niet altijd makkelijk gehad met haar onstuimige temperament, ook al heeft ze een gouden karakter.

Ze is een zeer atletische Cane Corso die graag zwemt, rent en vliegt. Apporteren is haar grootste hobby, vooral als je iets in het water gooit. Hier kan ze soms geen genoeg van krijgen. Ze is een enorm enthousiast en opgewonden hond en haar moet je soms even afremmen en laten weten die de regels maakt. Ze staat over het algemeen goed onder appél en wil graag werken, lees, goed doen voor haar baas.

In huis is ze aanhankelijk, enorme knuffelkont en er is niks fijner dan met haar knuffelen, ze is zo zacht als een teddybeer, met name haar koppie. Een andere favoriete bezigheid van haar is eten!
Sinds het moment dat we Woody en Nina hebben moeten scheiden door omstandigheden hebben we er een hele andere hond voor terug gekregen. We merken aan haar duidelijk dat ze niet alleen beter luistert, maar dat er ook bij haar een stuk rust is gekomen. Haar typische puppy-puber gedrag is er dan ook grotendeels vanaf en ze heeft zich ontpopt tot een ware stabiele teef die meer dan graag speelt met Maximiliano. Hoewel ze elkaar volledig hebben geaccepteerd en duidelijk niet meer zonder elkaar kunnen zitten ze op moment van schrijven nog echt bij elkaar in de ontdekkingsfase.

Nina is verder kerngezond. We komen met haar dan ook eigenlijk nooit bij de dierenarts. De enigste momenten dat wij met haar bij de dierenarts hebben moeten gaan zijn momenten van ongelukken zoals een aanval op haar met een mes, een vergiftiging en na het opeten van een dekbedovertrek. Dus is er zelden een saaie dag met Nina in de buurt!