WOODY

DSC02874 

NAAM: Woody

GESLACHT: Reu
STAMBOEKNUMMER: Geen Stamboom
FOKKER: J. Hillt
GEBOORTEDATUM: 13/04/2006
KLEUR: Fawn

VADER: Simson
MOEDER: Dilayla

FOTO'S

 

 

 

 

 

Moeder: Dilayla (Pingo x Bubba)
Vader: Simson (onbekend)

Woody is een krachtige, imposante reu geboren in april 2006 en op moment van schrijven 7,5 jaar oud.
Zijn schofthoogte hebben wij ooit opgemeten en we konden er op dat moment gerust 72 cm van maken met een gewicht die schommelde ergens rond de 60 kg.

Woody is (vermoedelijk) geen zuivere Cane Corso en is dan ook niet in het bezit van een staboom. Zijn moeder is Campo di Cavallo Dilayla (Pingo x Bubba) en zijn vader is Simson.
Simson komt uit Antwerpen, verkocht als kruising Cane Corso x Rottweiler maar eigenlijk weten we dat niet 100 % zeker. Foutkleuren komen ook voor binnen de Cane Corso en de black & Tan kan zo maar een foutkleur Cane Corso zijn geweest. Voor ons maakt dit helemaal niet uit, in karakter is hij op en top Cane Corso en met de complimenten uit binnen en buitenland van diverse Cane Corso fokkers, kenners en keurnmeesters durven wij gerust te stellen dat hij in uiterlijk ook gerust door kan voor Cane Corso. Een zeer rastypische Cane Corso zelfs!

Woody is in zijn karakter zeer dominant maar in huis heb je er een fantastische hond aan. Buiten de deur komt zijn dominantie wat duidelijker naar boven.
Het is geen hond die werkt voor zijn baas, maar de baas die hard moeten werken om hem in het gareel te houden. Hij opereert graag zelfstandig, en heeft een voorkeur voor het opdrijven van koeien, daar heeft hij geen commando voor nodig. U kunt zich voorstellen dat dit niet altijd even leuk was met wandelen,al heeft Arno hem dit uiteindelijk met veel geduld weten af te leren, net als het wandelen met jou in plaats van andersom.
De laatste jaren hebben wij ons dan ook flink in het zweet gewerkt om hem onder appél te krijgen. Ik kan u verzekeren dat dit niet altijd makkelijk is, zeker als de hond meer geduld heeft dan wij. Toch hebben wij mede dankzij het lezen van een aantal opvoedkundige boeken hier hele verbeteringen in kunnen aanbrengen.

Woody heeft het altijd fantastisch gevonden om samen met zijn zusje Nina lange wandelingen te maken, vooral in de sneeuw. Samen spelen, samen eten, samen wandelen waren tot voor kort dan ook zijn favoriete bezigheden. En wij genoten daar altijd van mee.

Helaas heeft Woody geen goede gezondheid. Op pas 5 jarige leeftijd zijn wij op tragische wijze erachter gekomen dat hij ED (Elleboog Dysplasie)  blijkt te hebben met artrose vorming. Het gegeven dat hij alle 4 de vormen heeft was meer dan verdrietig. Van de andere kant zijn er veel honden met de zelfde gebreken die de leeftijd niet eens halen waarop wij dit ontdekten. Zijn prognose was naturlijk niet denderend gezien zijn leeftijd en vanaf dat moment hebben we besloten vooral van hem te genieten en hem meer rust te geven. Zijn wandelingen werden ingekort en het afgelopen jaar flink beperkt. Het was een kwestie van kiezen uit twee slechte oplossingen, wandelen om ervoor te zorgen dat zijn bespiering niet te ver achteruit zou gaan met daarbij zijn ellebogen belasten of het omdraaien, het ontlasten van ellebogen en de conditie van de spieren achteruit laten gaan.

Op het moment dat wij geen verschil meer zagen tussen wel en geen pijnstillers (eventjes te laat met afhalen) zijn wij hier tijdelijk mee gestopt. Voor ons gevoel zocht hij juist zijn grenzen op met pijnstillers, waardoor hij zichzelf geen overbelasten en uiteindelijk meer pijn had. Het resultaat was verbluffend, maar wel met minimaal aan aantal wandelingen. Dit was een gegeven waarmee wij enorm hebben geworsteld. Een Cane Corso die niet genoeg naar buiten kan om zijn energie kwijt te raken word er niet makkelijker handelbaar op. Er volgde hierdoor een reeks een stress momenten voor zowel Woody zelf, Nina ons en een pup. Woody is in de laatste weken enorm achteruit gegaan door toch elke dag een keer of twee te gaan wandelen met hem.

De 30 minuten werden er 10 en de 10 min werden er 5. Je zag aan alles dat hij niet gelukkig meer was, maar toch nog met 4 poten in het leven stond. Wij hebben uiteindelijk samen met mijn familie ervoor gekozen Woody met pensioen in een kuuroord bij nijn zus onder te brengen waar hij verwend word met aandacht, een grote tuin heeft met grasveld en waar geen andere honden zijn waar hij tegenop moet springen met het spelen. Wij zijn dan ook blij dat we op deze manier nog van hem kunnen genieten.
Woody is dus een paar weken geleden bij mijn zus, zwager en nichtje gaan wonen en het hele verhaal is te lezen op mijn blog.