Nera D'Avola

 

08 09 2018 Nera 4NAAM: Nera D'Avola        
ROEPNAAM: Nera
GESLACHT: Teef
STAMBOEKNUMMER: 
FOKKER: Ivan Gatto
GEBOORTEDATUM: 21 maart 2016
VADER: Logan Della Nevaia
MOEDER: Penelope
KLEUR: Zwart
SCHOFTHOOGTE: 69 cm
GEWICHT: 62 kg
GEBIT: level
HD: C
ED: Free (unofficial)

FOTO'S
STAMBOOM
VOOROUDERS

CLUBWINNER 2018
NEDERLANDS KAMPIOEN 2019
BENELUX WINNER 2019
DUITS KMAPIOEN 2019

 

 

 

 

Nera D’Avola werd in 2016 in Italië gefokt door Ivan Gatto. Hij is de eigenaar van kennel "I corsi di Gaia e Giulia". Nera komt voort uit de combinatie van Penelope X Logan Della Nevaia. Zowel vader als moeder hebben in Italië de CAL2 test (werkgeschiktheidstest) behaald. Nera komt dus uit een echte werklijn met in de stamboom ook een aantal zeer interessante honden zoals Yannick Noah en Diesel Dell Antiqua Apulia, aan moeders kant o.a. Ares van Grimaldi en Alef. Haar karakter leent zich uitstekend voor de oorspronkelijke taken van het ras: waken en werken. De meeste van haar voorouders zijn- of waren al zeer gedreven in het pakwerk en deze werklust ook in haar karakter terug te vinden.

De aanschaf van Nera is een zeer weloverwogen keuze geweest. We hebben lang gezocht en lang gewacht tot  de  juiste pup werd gevonden. Ik was op zoek naar een teef die voldeed aan alle rasspecifieke eigenschappen. Zowel in het uiterlijk als ook qua voorouders en karakter. Het doel was om in de toekomst een nest te fokken. Mocht ze bovendien eervol kunnen verschijnen in de showring dan was dat mooi meegenomen. Daarvoor ligt bij ons de lat erg hoog maar Nera heeft aan al deze verwachtingen voldaan. We zullen haar binnenkort dus ook vaker in de showring laten verschijnen.

Hoewel nog in ontwikkeling heeft ze een zeer rastypisch hoofd en een correcte expressie.  Haar topline had nog sterker ontwikkeld kunnen zijn maar met de leeftijd zal deze krachtiger worden.  Ze heeft een correcte hoeking, mooie gesloten katvoeten en een sterk en krachtig lichaam met de juiste bone. Ook in karakter blinkt ze uit. Waaks, terughoudend naar vreemde mensen en zeer tempramentvol. We hebben onze handen dan misschien wel vol aan haar maar het is tegelijkertijd een prachtige teef waar we heel erg trots op zijn.

Met de komst van Nera zijn meerdere wensen in vervulling gegaan. Een teefje voor bij Maximiliano die aan alle rasspecifieke kenmerken voldeed. Een interessante bloedlijn zijn die we eventueel in de toekomst nog kunnen combineren met Maximiliano.