Trip Italië november 2016 – Toscane….dé Raduno Dell Anno

Itali November Toscane wandeling  274Wat een feestjaar als het om reizen naar Italië gaat dit jaar. Na een bezoek aan Napels en meerdere keren het Noorden van Italië zat ik alweer in de auto. Deze keer ging de reis een beetje onverwacht naar Toscane en dat vonden we helemaal niet erg.

Eindelijk was er weer een Raduno Dell Anno en de planning was om Maximiliano en Nera in te schrijven voor deze show. In eerste instantie zou deze show gehouden worden in het westelijke gedeelte van Italië op dezelfde locatie als de Raduno Dell Anno in 2013. Ware het niet dat er enorme aardbevingen waren in die periode en dat voor de veiligheid van iedereen ervoor is gekozen deze te verplaatsen naar Toscane. Een paar dagen voor vertrek hebben we onze reis kunnen omboeken en daarmee waren we klaar voor vertrek. We waren niet de enigen uit Nederland die zouden deelnemen aan deze show. Ook Dave Verjans was van de partij. Waar de meeste mensen hun verblijf hadden geboekt in het hotel waar ook de show plaats zou vinden hadden wij een relatief goedkoop appartement met omheinde tuin voor de honden Itali november 2016 37gevonden. Leek ons wel zo fijn voor de honden.

Het eerste gedeelte van de route is ons inmiddels wel bekend. Het saaie Duitsland, het prachtige maar vermoeiende Zwitserland enItali November Toscane   aankomst  87 het eerste stuk van Italië. Het merendeel van deze route heb ik deze keer dan ook zelf gereden. Terwijl mijn medepassagier op één oor lag te snurken probeerde ik me op onbekend terrein door de bochten te wringen. Een enorme mist. Berg op en berg af door slingerende wegen hoog boven de rivieren. Doodeng. Maar ik deed het toch. Bijna aangekomen hebben we eerst onze boodschappen gedaan. Niks gaat boven de Italiaanse wijnen, kazen en worst. De aperitief voor de middag was geregeld. Aangekomen bij ons appartement waren ze nog druk aan het poetsen en dat maakte dat we eerst een stuk gingen wandelen met de honden. Een prachtige omgeving met wijngaarden en velden waar de honden heerlijk hun energie kwijt konden. Het weer zat ook mee. Het was een prachtige Itali November Toscane appartement241zonnige dag in Toscane.

Terug aangekomen in ons appartement waren we blij verrast. Simpel maar het alles wat we nodig hadden. De honden heerlijk in de tuin terwijl wij ons eerste hapje en drankje konden nuttigen. Die avond zou ik achterblijven in het appartement terwijl Arno naar het seminar en de vergadering ging van het SACC.

De volgende ochtend stond de CAL 2 op het programma waar we zijn gaan kijken. HelaasItali november Toscane   strandwandeling 53 overstemde de regen ons humeur en besloten we om naar de zee te rijden met de honden. Hoewel ik graag geïnteresseerd kijk naar de CAL 2 had ik deze keer meer zin om er een minivakantie van te maken. Ondanks de regen, wind en de ruwe zee hebben we heerlijk kunnen uitwaaien met de honden. Aansluitend een lunch en terug naar ons appartement om hier en daar wat te relaxen.

Deze avond stond het SACC diner en Gala op het programma. Netjes aangekleed en opgetut zijn we teruggereden naar het hotel om vervolgens gezamenlijk met onze vrienden aan tafel te kunnen. Een bont gezelschap van over de hele wereld. Het zou een gezellige avond worden, misschien iets te gezellig. Een tafereel dat niet te beschrijven is. Zingen en dansen. Keurmeesters, fokkers en deelnemers door elkaar. We hebben het toneelstuk vanaf de tafel kunnen aanschouwen. Onverwacht werd ik van de tafel getrokken voor een dans. Lichtgewicht til je makkelijk op. Ik was er niet door geamuseerd en schaamde me dood.  Veel te laat in bed, terwijl we de volgende ochtend op tijd eruit moesten voor de Raduno Dell Anno.

8 koppel klasse

Een chaotische ochtend en wel te verstaan drie ringen. Een lichte kater maar onweerstaanbaar veel zin in de show. Ik mocht beginnen met mijn kleine terrorpup Nera. Als dat maar goed gaat. De keurmeester was lovend over Nera en ik stond zo goed als op de eerste plaats. Nog één keer tandjes kijken, en dát was voor Nera een keer te veel. Ze hapte en daarmee kon de keurmeester niet anders dan ons op de 3de plek te laten eindigen.

Daarna werd het tijd om met Maximiliano de ring in te gaan. Deze show heeft hij zich uitstekend laten zien. Hij stond mooi in de ring en liet zijn gangwerk prachtig zien door het juiste tempo en met zijn hoofd omhoog. Helaas werden we zoals verwacht niet geplaatst. Maar dat had ik ook niet verwacht. Hij deed het fantastisch en daar gaat het om. Toch ook nog een winst behaald. In de koppelklasse werden Kobra en Max als eerste geplaatst!

Na de show ontstond er een enorme aanvaring met een Russische handler die één van haar honden de hele dag in de bench had laten zitten die vol met stront zat. Ik ga de details besparen. Er is genoeg over gezegd inmiddels. Het is een schande maar ook de harde werkelijkheid onder sommige handlers.

Itali november 2016 157De avond hebben we afgesloten met een heerlijk diner in een prachtig restaurant met zijn allen. Tijd voor afscheid. De volgende ochtend zouden we alweer naar huis vertrekken. Wat een geweldig weekend. Wat een ervaringen weer. 

Het complete fotoalbum vind u HIER.