Trip Italië augustus 2016

Deze keer reisde ik met een aantal vrienden naar Italië. Ik had niet mijn beste periode in deze zomer en ik was er hard aan toe om er even uit te gaan. Italië doet me altijd heel snel weer opbloeien. Ik was gelukkig in de gelegenheid om Nera mee te nemen en Maximiliano kon ik bij Arno en Anna onderbrengen. Voor de band tussen Nera D’Avola en mij zou het goed zijn om samen wat tijd in Italië door te brengen. Ze was nooit een hele 3makkelijke pup maar op deze reis heeft ze zich toch voorbeeldig gedragen vond ik.

De reis stond in het teken van genieten. Genieten met een grote G. Italië, de natuur, het heerlijke eten, de wijnen én de Cane Corso’s. Het kon niet anders of er lage een paar hele mooie dagen in het verschiet. Inmiddels heb ik al meerdere malen aangeduid hoe leuk en gezellig dit soort reisjes kunnen zijn. We lachen en zien zoveel. Het eten en drinken smaakt steeds voortreffelijk en de koffie is er altijd vele malen beter dan in Nederland. In deze blog wil ik me vooral beperken tot een beschrijving van de bezochte kennels. Anders vrees ik dat het een boekwerk gaat worden. Ik had deze keer geen camera meegenomen maar toch zijn er door Aaron (Sensters) ruim 1600 foto’s gemaakt. Omdat foto’s vaak meer zeggen dan 1000 woorden beschrijf ik hier vooral mijn ervaringen. Ik ben Aaron dankbaar voor zijn toestemming om zijn foto’s te mogen gebruiken voor mijn website.

I Corsi di Gaia e Giulia

I Corsi di Gaia e Giulia 22 Ivan en NeraDeze reis zat ook een aantal kennels in de planning om te bezoeken. Eén hiervan was “I Corsi di Gaia e Giulia”.I Corsi di Gaia e Giulia 112 Nera en grootvader Alef Deze kennel, overigens geen officiële fci-erkende kennelnaam,  is inmiddels wel een begrip aan het worden in de Cane Corso wereld.  Onder deze naam worden inmiddels vele honden gefokt door Ivan Gatto en zijn vrouw Emilia Ramundo.  Ik heb de kennel in dit jaar al meerdere keren mogen bezoeken. In mei dit jaar heb ik hier mijn oogappeltje Nera D’Avola uitgekozen en in juni mocht ik hier weer terug verschijnen om haar op te halen. Er was toen tevens een Raduno. Deze werd georganiseerd op het terrein van I Corsi di Gaia e Giulia . Daaraan heb ik toen nog deelgenomen met zowel Maximiliano als Anna.  Het was voor mij een mooi moment toen Nera weer hier terug was. Op haar geboorteplek waar ze haar moeder Penelope en zusje Nubia weer terug mocht zien.

Een aantal honden  van Ivan en Emilia heeft al een behoorlijke respectabele leeftijd bereikt. Eén van hiervan is Alef ( Clark X Perla Dell Antico Cerberus). Alef is de opa van Nera. Een prachtige reu op leeftijd. Zoals wel vaker doet een foto niet altijd de beste eer toe aan een hond. Je hebt vaak pas de beste indruk wanneer je ze met eigen ogen ziet. Een andere reu op leeftijd is Glauco (Brigante X Ginevra). Deze reu is op latere leeftijd in zeer slechte conditie terug gekomen bij Ivan en Emilia. Elk bezoek aan deze kennel bracht een verandering van Glauco met zich mee, hij is in elke zin zichtbaar aangesterkt en komt duidelijk over als een gelukkige hond.

Valmorea Kennel

Zavor 5Een andere kennel die in de Benelux misschien nog niet zo bekend is en die we bezocht hebben is Valmorea kennel. Deze kennel fokt niet alleen met de Cane Corso maar heeft er ook een enormRoofvogels part 2 32 groot hondenpension aan vast zitten. Achter de kennels kom je uit op een prachtig terrein waarin Vincenzo en Stefano uitgebreid de tijd namen om ons een groot deel van hun honden te tonen. Er zijn ontzettend veel foto’s gemaakt en van elke hond werd uitvoerig verteld wie het was, wie de ouders waren en wat de leeftijd was. Later kom je er dan achter dat de naam die je opschrijft niet overeenkomt. Na veel zoekwerk in de Cane Corso database is het mij gelukt om van de meeste honden toch de correcte afstamming uit te vissen.

Na onze kennismaking hebben we een prachtig meer opgezocht waar we wat hebben gedronken. Nera trok zoals gewoonlijk op haar eigen manier de aandacht, alleen al door zo mooi te zijn als dat ze is. Bij terugkomst in de B&B werden we verrast door een roofvogelshow. Beter gezegd een training ervan. Ik was enorm onder de indruk van de uil die aanwezig was. Het toeval wil dat de uil getatoeëerd staat op mijn lichaam. Ik vind ze namelijk prachtig om te zien. Toch heb ik deze training niet geheel afgekeken. Ik vind het eerlijk gezegd maar niks, dat aan een draad zitten en worden getraind voor een show. Ik zie ze veel liever in vrijheid. En ik geniet meer van de prachtige video’s en foto’s op National Geographic dan van een uil aan een touwtje.

 

Fausto DelaidelliFausto Delaidelli 62

Fausto is inmiddels meerdere malen bezocht en in de loop der jaren is er een vriendschap ontstaan. Het mooie aan een fokker meermaals bezoeken is dat je de ontwikkeling van de opgroeiende honden met eigen ogen kunt volgen. Zoals gewoonlijk waren we niet de enige bezoekers. Omdat het zo’n lekker weer was zijn we nadat alle honden op de foto’s zijn gezet gezamenlijk naar het prachtige laggo Moro meer gereden om te zwemmen. Bij dit meer ben ik eerder geweest na de WDS in 2015. Het is een prachtige omgeving, mooi helder water en met een leuke bar met muziek. Nera durfde op dat moment nog niet mee het water in, wat ze ook luidkeels heeft duidelijk gemaakt.

 

Christian NegroniChistian Negroni  Malacabreze Arturo 20

Ik bezocht ook een goede vriend van Fausto Dellaidelli. Hij luistert naar de naam Christian Negroni en fokt onder andere ook met de Cane Corso. Hij is in het bezit van de vader van Sibilla en Mauro ( Malacabeza Arturo). Naast het fokken heeft Christian ook een hondenpension. Er was dus veel te zien. Zijn honden zijn bij lange na niet allemaal op de foto gezet maar een aantal die de moeite waard waren hebben we natuurlijk wel op de foto gezet. Uiteraard werden we ook ingezet om foto’s te maken van de pups die in stand gezet moesten worden. Niet de makkelijkste klus op een hete nazomerdag maar blijkbaar denken mensen steeds dat ik hier de juiste persoon voor ben. Aaron en ik hebben dus ons best gedaan en het resultaat was niet slecht.

Na deze inspirerende dag was het alweer tijd om richting huis te gaan. Het waren weer een paar prachtige dagen in Italië waarin we veel gezien, gegeten en gedronken hebben. Een trip die wederom de boeken in mag gaan als geslaagd en leerzaam. Mijn zomerdip was ik zeker weer te boven dus heeft Italië toch zijn werk weer gedaan!

Het complete album met foto's vind u HIER