Maximiliano Dei Molossi d'Eburon X Kuonio Umbria Del Montagna Oro

affiche dekking max en ruby2.0

 Op 7 & 8 november 2015 hebben er dekkingen plaatsgevonden tussen Ruby en Maximiliano.
Op 5 december kregen we het goede nieuws te horen dat Ruby hierdoor drachtig was van minimaal 4 pups. In de week van 14 December zal er nogmaals een echo worden gedaan waarmee we een beter beeld hopen te krijgen van het aantal pups dat Ruby draagt. Deze pups worden de eerste nakomelingen van Maximiliano en voor Ruby wordt het haar tweede Maxnestje.

Mamimiliano Dei Molossi d’Eburon: roepnaam Max (HD-B) is een nazaat van Belgisch kampioen Kobra Dei Molossi d' Eburon en vice- wereldkampioen Bruce Della Porta Dipinta. Uit deze combinatie werd een zeer homogeen nest met prachtige, rastypische Cane Corso’s geboren. Wij verwachten dat Maximiliano deze kwaliteit en homogeniteit ook zal gaan doorgeven aan zijn nazaten.

In de afgelopen 30 maanden heeft Maximiliano zich ontwikkeld tot een zeer evenwichtige en stabiele reu. In de omgang met mensen is het een voorbeeldige hond. Naar andere honden is hij ook sociaal in de omgang maar reuen met een pittig karakter wil hij nog wel eens laten zien dat hij ook zijn mannetje kan staan. Hij zal echter zelf nooit agressief gedrag vertonen maar hooguit reageren als het nodig is. In huis is hij waaks maar niet overmatig.

Maximiliano is een reu die zelfs op internationale shows hoge ogen weet op te gooien. Het zijn met name de rasspecialisten die zijn type, exterieur en beweging enorm weten te waarderen. Op een leeftijd van 18 maanden heeft hij zowel België als in Nederland de titelRuby en Jaci Jeugd Kampioen weten te behalen. Toen hij 30 maanden oud was werd daar ook de titel Nederlands Kampioen nog aan toegevoegd. Dit was tijdens de Kampioens clubmatch van de Cane Corso Club in Nederland waar hij uit 62 deelnemende honden tot beste werd verkozen. Daarmee ontving hij ook nog de titel clubwinner 2015.

Kuonio Umbria del Montagna Oro: roepnaam Ruby (HD-A) is een nazaat van Figaro Proudly Del Montagna Oro en Umber Del Orte. Ruby woont samen met enkele andere Cane Corso’s bij de familie Senster in Landgraaf en is daar duidelijk de roedelleidster. Ze is een rustige teef die soms wat afwachtend kan zijn naar vreemden.  Ze is waaks en weet op sociale wijze om te gaan met andere honden. Ruby kan goed overweg met kinderen maar is geen absolute allemansvriend. Bij haar eerdere nestje is al gebleken dat Ruby een goede moeder is voor haar pups.

De familie Senster  heeft welbewust voor de combinatie met Maximiliano gekozen.  Voor hen is hij een van de meest rastypische Cane Corso reuen in Nederland is en bovendien vullen Max en Ruby elkaar heel mooi aan. Beide honden zijn correct in type en exterieur. Wij verwachten daarom dat de nazaten uit deze combinatie mooie rastypische Cane Corso’s zullen  worden.

 FOTOALBUMDekking max x ruby