Met de komst van Maximiliano in 2013 kwam voor mij een lang gekoesterde wens uit. Met mijn Cane Corso schitteren op een hondenshow. Ik droomde al van dit moment vanaf de dag dat ik mijn eerste hondenshow bezocht en nu werd deze droom dus langzaam werkelijkheid.

Van dat schitteren was in het begin overigens nog geen sprake. De eerste paar shows verliepen moeizaam en ik was steeds bloednerveus. De resultaten waren redelijk maar we hadden duidelijk nog een lange weg te gaan. Ik merkte dat mensen met meer ervaring ook betere resultaten haalden en al snel  trok ik de conclusie dat Maximiliano en ik wel wat training konden gebruiken.  In 2014 zijn we gestart met ringtraining. Deze werd gegeven door Jan Coppens, Jan van Iperenburg en voormalig wereldkampioen junior handling Naomi van Mourik. Bij haar volgen we nu, anno 2016, nog steeds trainingen. 

Ik wil graag ook Andrey Sidorov en Nadjia Timmermans-Kadenko bedanken voor hun hulp bij het trainen van Maximiliano. Dankzij alle tips en training hebben we de afgelopen jaren al vele hoogtepunten mee mogen maken.
De vele successen die we behaalden in de afgelopen twee jaar hebben er voor gezorgd dat ook ander mensen mij als handler gingen vragen. Sinds de Raduno in België (2015) heb ik diverse andere Cane Corso’s mogen voorbrengen op shows.

De grootste successen die ik heb mogen behalen:
Raduno Tongeren (BE): Cane Corso CH Cino di Casa Pretorian, BIS
Martini Dog Show (NL): Cane Corso: Il Mio AMico Della Mostra Bones, BOS
LKV Dog Show Genk (BE): Riesenschnauzer: Puccini Z Tartaku , geselecteerd beste 8 jeugdhonden

Ik hoop deze lijst in de toekomst te mogen uitbreiden. Als u interesse heeft om uw hond door mij te laten showen mag u altijd contact met mij opnemen.

Hoewel ik Maximiliano in de toekomst zal blijven showen zal dit wel minder frequent gaan worden. Maximiliano heeft in Nederland en België zijn nationale kampioenstitels inmiddels behaald.  De shows die we nog wel doen worden uitgekozen op keurmeesters met kennis van het ras of het zijn grote,  internationale shows.

Maximiliano heeft inmiddels zijn eerste nazaten gekregen en mijn uitdaging ligt nu bij het voorbrengen van zijn nageslacht. Het wordt  tijd om de traditie voort te zetten. Laten we hopen dat zijn nazaten zich gaan ontwikkelen tot rasstypische Cane Corso’s en dat ze ooit, op een dag, de zelfde resultaten mogen gaan behalen als hun vader:  Maximiliano.

 

SHOWRESULTATEN

 

REUEN

CH Maximiliano Dei Molossi d’Eburon

 

TEVEN

Gladiatera Ethna

Nera D'Avola

Sibilla